YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Foredrag

 

 

Sognepræst Torkil Jensen

holder foredrag om

Anders Nørgaard,

Martin Luther og

Carl Nielsen

 

Se nedenfor

 

 

I Luthers Fodspor

 

Gennem 14 år har Torkil Jensen været rejseleder på rejser i Luthers Fodspor. I foredraget tages vi på en rejse i tid og sted. Fra slutningen af det 15.århundrede til i dag og fra Eisleben og Wittenberg til Erfurt og nutidens Danmark.

Vi møder nogle af mennesker Luthers samarbejdede med og dem han modarbejdede og vi hører om Luthers hustru Katharina som også var et bemærkelsesværdigt menneske.

 

Pris kr. 3.000,00 + transport - henvendelse på mail: toje@km.dk

 

 

En grundtvigsk stridsmand

 

Der tales i dag meget om, hvad "det grundtvigske" er og navnet bliver hæftet på mange ting.

Men hvad mente Grundtvig selv?  Det får vi et bud på, når vi går til præsten Anders Nørgaard, der stred for den grundtvigske sag som valgmenighedspræst i Vejstrup fra 1917 til sin død i 1943. Han tager udgangspunkt i Grundtvigs "mageløse opdagelse" i 1825 og den deraf følgende "kirkelige anskuelse".  Foredraget giver foruden en gennemgang af Nørgaards teologi og syn på det menneskelige og det kristelige et bud på, hvad vi - også - kan bruge Grundtvig til i dag.

 

Foredraget kan tilrettelægges både med henblik på konventer (her lægges der større vægt på Nørgaards teologi) og på folkelige møder

 

Pris kr. 3.000,00 + transport - henvendelse på mail: toje@km.dk

 

 

En aften om Carl Nielsen

 

Torkil Jensen og Ida Hovalt Jensen

 

Komponisten Carl Nielsen er Danmarks nok mest berømte komponist. Han har skrevet symfonier, operaer og andre klassiske værker. Samtidig har han imidlertid på baggrund af sin opvækst som søn af en spillemand også medvirket til fornyelse af den danske sang. Dette folkelige aspekt er også med til at gøre Carl Nielsen til et interessant bekendtskab.

Gennem hans musik, gennem fortælling om hans liv og ikke mindst ved i fællesskab at synge nogle af hans sange vil Ida og Torkil tage os på en musikalsk rejse.

El-klaver kan evt. medbringes.

P.S. foredraget kan også holdes om dagen.

 

 

Pris kr. 5.000 + transport - henvendelse på mail: toje@km.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torkil Jensen er født i 1961 i Svendborg og opvokset på en frugtplantage i Oure.

Her mødte han som medlem af Vejstrup Valgmenighed tidligt det grundtvigske livssyn, der har fulgt ham siden.

Efter at være blevet teolog i 1992 har Torkil Jensen arbejdet som præst og højskolelærer ved Båring Højskole. Siden 2001 fungerer han som sognepræst i Vester Aaby og Aastrup ved Faaborg.

 

Ved siden af sin præste-gerning er Torkil Jensen formand for Den grundtvigske Kirkehøjskole, der hvert år afholder folkelige møder. Et kirkeligt-folkeligt møde i august og et teologisk folkeligt møde i januar-februar. Begge møder afholdes på Liselund ved Slagelse.